Блог

 • Направи си сам щампован бетон
  27
  Ное

  Направи си сам щампован бетон

   

  ВНИМАНИЕ! Направи си сам щампован бетон не се препоръчва на хора, които нямат опит в тази дейност. Процесът на полагане на декоративен щампован бетон е изкуство. Тази технология позволява изграждане на декоративни подови и стенни облицовки от щампован бетон, алеи и пътни настилки от щампован бетон, декоративни бетонни елементи и скулптури. За дейността са необходими специални инструменти. Има много тънки моменти и специфични детайли, които ако бъдат пропуснати ще доведат до разочарование, че не сте се обърнали към добър и опитен изпълнител на бетон. Дружество Насико-13 ЕООД е основано през 2008г. и се занимава с полагане на щампован бетон, изработване на декоративни елементи от бетон, изграждане на стенни облицовки, подови и пътни настилки от щампован бетон на територията на цялата страна.

  Процесът на щампован бетон включва следното:

  • Изсипете бетона с дебелина не по-малко от 10 см.;
  • Добавете цвета. Цветът можете да добавите по време на бъркането в миксера или след поставянето на бетона;
  • Нанесете оцветителя. Цветното освобождаване е акцентиран цвят, който предава размери на щампования бетон и има незалепващ ефект, който позволява текстуриращите подложки да се свалят, без да изтеглят бетона;
  • Поставете текстуриращите подложки. Ако постелките не ви стигат да покриете цялата площ, премествайте ги докато не обхванат цялата площ и бетона е все още мокър;
  • Оставете 24 часа на бетона да се втвърди. Ако времето е по-студено, преценете колко допълнително време е необходимо;
  • С помощта на пароструйка, или друг уред за високо налягане, измийте и премахнете освобождаващия материал;
  • Накрая трябва да запечатате повърхността на бетона и да оставите да изсъхне;
  • Употреба. Щампования бетон трябва да е достатъчно втвърден, за да се използва. Минимум 48 часа след последната манипулация, за да може да се стъпва. А за превозни средства, минимум седмица. Целият процес отнема около месец.

  Имайте предвид също, че действията по-горе са описани в най-общ смисъл, и те могат да са различни, според конкретната ситуация и проект. Препоръчваме Ви да се обърнете към специалисти, каквито сме ние от “Насико-13“ ЕООД, за да избегнете некачествени резултати и спестите излишни нерви и разходи.

  Read more...
 • Щампован бетон за дома и градината
  23
  Ное

  Щампован бетон за дома и градината  Щампованият бетон за дома и градината много често се асоциира със студени и грозни пейзажи, постройки и фасади. Това съвсем не е така. Насико-13 ЕООД ще Ви впечатли с изключително разнообразие от красиви тераси и алеи, дворове и площадки около басейни, стенни облицовки и декоративни скулптури – всички те изградени от щампован бетон. Самата технология се нарича декоративен щампован бетон или „Арт-бетон“. Тя е метод, чрез който обикновеният бетон се превръща в красива цветна настилка имитираща плоча, цепен камък, паве, тухла, скала и дори дърво. В много случаи, докосвайки се до крайния продукт, не разбираш, че е изграден именно от щампован бетон. Декоративният щампован бетон може да се образува в различни форми, стотици цветове и модели, като комбинациите са неизброими. Той е универсален, достъпен и траен и ще отговори на изискванията на всеки клиент. И със сигурност ще внесе хармония и уникална красота във Вашия двор, градина или дом.
  Read more...
 • Технология на щампования бетон
  18
  Ное

  Технология на щампования бетон  ОСНОВНИ ЕТАПИ В ИЗРАБОТВАНЕТО НА ЩАМПОВАН БЕТОН

  Първото нещо, което трябва да се направи, е да изберете цвят и текстура на бетона. Те трябва да бъдат съобразени с естетическия краен вид , да са в хармония с обкръжаващата среда и всички прилежащи съоръжения. Ние от Насико-13 ЕООД сме специалисти в полагането на щампован бетон, изграждане на декоративни облицовки и елементи от бетон – ще Ви помогнем в избора на цвят и декоративни форми за Вашия проект. След като сте избрали цвета и мястото, следват обичайните процедури по полагане на щампования бетон, които отговарят на технолочините норми за микс, дълбочина и армировка.

  Полагане

  Преди да се започне с полагане на самия бетон, трябва да се подготви мястото. Извършват се изкопни и насипни процеси, както и подготовка на самата почва. Необходима е арматура за бетон, която се полага преди бетона да се излее. След полагане на арматурата и бетона се подравнява със специални гребла (мастари, гребла, големи магнезиеви заглаждачи). Ако бетона има пясъчна текстура, се използват валяци с решетъчно покритие и трамбовка, за да се постигне нужния ефект.  На този етап обработката става чрез специални магнезиеви заглаждачи, а за самото оформяне се използват фугачи.

  Оцветяване

  Съществуват няколко техники за оцветяване на бетона, но се използват основно две. Първата е: предварително се смесва оцветителната смес с бетон; разбърква се добре до достигане на еднородна смес и тогава се полага. Другата техника е малко по различна, като първо се полага бетона, а след това веднага се слага в горния слой прахообразен оцветител. Няма значение кой метод сме избрали за боядисване, след полагането се изчаква необходимото време и след това се заглажда още веднъж с необходимите инструменти.

  Декорация

  След като предварително сте избрали щампата с текстура, полагането и трябва да става плътно една до друга, с цел запазване на предвидената фуга. Използват се ръчни трамбовачи за постигане на максимален отпечатък. Прахообразен отделител предпазва щампите от полепване на бетон и добавя втори цвят на щампованата бетонна повърхност. Щампите за бетон също трябва да бъдат покрити с прахообразен отделител. Така се увеличава ефективността на щамповане и декоративния ефект. След окончателно втвърдяване на бетона, щампованата повърхност се измива с водна струя под високо налягане  за да се премахне излишъка от разделителния агент. При желание и необходимост се полагат допълнителни цветове и киселинни оцветители. След напълно изсъхване, последните щрихи се полагат с импрегнатор за бетон с помощта на четка, валяк и пистолет.
  Read more...
 • Хронология 2008 - 2020
  11
  Сеп

  Хронология 2008 - 2020

  Март 2015 - Добавени са снимки на част от проектите изпълнени през 2014 година „Дворове и алеи 2014"„Стълбища"„Площадки 2014"„Декоративни елементи" и др.

  Септември 2013 - Добавени са снимки на част от проектите изпълнени през пролетта и лятото на 2013 година „Дворове и алеи 2013" и „Дворове и басейни 2013"

  Септември 2012 - Още снимки в категория „Площадки", „Дворове и алеи II” и други

  Юли 2011 - Добавени са нови 103 снимки в секция „Щампован бетон”

  17 Декември 2010 - Добавени са нови снимки в категориите „Стенни облицовки". Предстои добавянето на нови модели щампи и нови снимки в категориите „Стълбища", „Дворове и алеи".

  5 Октомври 2009 - Добавени са нови снимки в категория „Дворове и басейни"

  2 Октомври 2009 - Можете да ни последвате в Twitter.

  Read more...