Направи си сам щампован бетон
27
Ное

Направи си сам щампован бетон

 

ВНИМАНИЕ! Направи си сам щампован бетон не се препоръчва на хора, които нямат опит в тази дейност. Процесът на полагане на декоративен щампован бетон е изкуство. Тази технология позволява изграждане на декоративни подови и стенни облицовки от щампован бетон, алеи и пътни настилки от щампован бетон, декоративни бетонни елементи и скулптури. За дейността са необходими специални инструменти. Има много тънки моменти и специфични детайли, които ако бъдат пропуснати ще доведат до разочарование, че не сте се обърнали към добър и опитен изпълнител на бетон. Дружество Насико-13 ЕООД е основано през 2008г. и се занимава с полагане на щампован бетон, изработване на декоративни елементи от бетон, изграждане на стенни облицовки, подови и пътни настилки от щампован бетон на територията на цялата страна.

Процесът на щампован бетон включва следното:

  • Изсипете бетона с дебелина не по-малко от 10 см.;
  • Добавете цвета. Цветът можете да добавите по време на бъркането в миксера или след поставянето на бетона;
  • Нанесете оцветителя. Цветното освобождаване е акцентиран цвят, който предава размери на щампования бетон и има незалепващ ефект, който позволява текстуриращите подложки да се свалят, без да изтеглят бетона;
  • Поставете текстуриращите подложки. Ако постелките не ви стигат да покриете цялата площ, премествайте ги докато не обхванат цялата площ и бетона е все още мокър;
  • Оставете 24 часа на бетона да се втвърди. Ако времето е по-студено, преценете колко допълнително време е необходимо;
  • С помощта на пароструйка, или друг уред за високо налягане, измийте и премахнете освобождаващия материал;
  • Накрая трябва да запечатате повърхността на бетона и да оставите да изсъхне;
  • Употреба. Щампования бетон трябва да е достатъчно втвърден, за да се използва. Минимум 48 часа след последната манипулация, за да може да се стъпва. А за превозни средства, минимум седмица. Целият процес отнема около месец.

Имайте предвид също, че действията по-горе са описани в най-общ смисъл, и те могат да са различни, според конкретната ситуация и проект. Препоръчваме Ви да се обърнете към специалисти, каквито сме ние от “Насико-13“ ЕООД, за да избегнете некачествени резултати и спестите излишни нерви и разходи.